Arbeidsmediation in Friesland,

Zoekt u buurtbemiddeling?

burenruzie buurtbemiddeling mediation mediator bemiddelaar Friesland

Bepaal zelf wat u betaalt voor de bemiddeling.

Heeft u gedoe, ruzie met of last van de buren? En beïnvloedt dit uw woonplezier? Dat is vervelend. Veel mensen hebben problemen met de buren. Als u er zelf niet meer uitkomt, kunt u buurtbemiddeling inschakelen.

 

 

Ik wil een afspraak Ik heb een vraag

Buurtbemiddeling: geluid, overlast en schuttingen

Burenoverlast kan veel oorzaken hebben: bijvoorbeeld een verbouwing, kinderen, geluidsoverlast, pesten. Maar het kan ook gaan om parkeren, een blaffende hond, poepende katten of andere dieren. Of misschien is er veel rommel waar u last van heeft of bent u het niet eens over van wie het pad tussen uw woningen is.

Buurtbemiddelaar praat met buren

Als u buurtbemiddeling inschakelt, dan komt er een buurtbemiddelaar. Deze buurtbemiddelaar luistert naar uw verhaal. Als de buurtbemiddelaar uw kant van de zaak gehoord heeft, dan gaat hij of zij naar de buren. Om daar het verhaal te horen. De buurtbemiddelaar zal vervolgens vragen of u beiden bereid bent tot een bemiddelingsgesprek.

Buurtbemiddelaar begeleidt bemiddelingsgesprek

Als beide buren een bemiddelingsgesprek willen, dan organiseert de buurtbemiddelaar dit gesprek op een neutrale locatie. Bijvoorbeeld in het dorpshuis of wijkcentrum of op een andere neutrale vergaderlocatie.

Buurtbemiddeling vraagt meerdere gesprekken

De buurtbemiddelaar praat eerst met beide partijen. Als beide partijen dat willen. Als het lukt om een bemiddelingsgesprek te organiseren dan is soms 1 gesprek genoeg. En soms heeft de situatie meer gesprekken nodig. Bijvoorbeeld 2 of 3.

Conflictwerk ook voor buurtbemiddeling

Conflictwerk biedt ook buurtbemiddeling. Soms komt de bemiddelaar alleen en soms komen er twee bemiddelaars. Dit is afhankelijk van de situatie.

Wat zijn de kosten voor buurtbemiddeling?

Conflictwerk biedt particulieren buurtbemiddeling voor een onkostenvergoeding van € 50,- en waardebepaling achteraf. Dat betekent dat u sowieso € 50,- betaalt. Dat is een minimumbedrag voor gemaakte kosten. Daarnaast mag u achteraf zelf bepalen wat u de bemiddeling waard vindt. En u bepaalt dan dus zelf wat u betaalt. Dat kan niks zijn. Of het gangbare uurtarief. Of ieder bedrag daartussenin. Eventuele kosten voor huur van een ruimte en koffie en thee worden wel in rekening gebracht.

Waardebepaling achteraf

Conflictwerk kiest bij buurtbemiddeling voor waardebepaling achteraf om de drempel naar bemiddeling lager te maken.

Buurtbemiddeling is vorm van mediation

De bemiddeling is een vorm van mediation. Behalve de manier van betalen, gelden de uitgangspunten en werkwijzen voor mediation zoals op de site van Conflictwerk uitgelegd.

Heeft u vragen? Of wilt u een bemiddeling aanmelden?

Ik heb een vraag Bel mij