Mediation bij conflict op de werkvloer

Conflict of gedoe op de werkvloer? Mediation helpt. U zoekt mediation in verband met een ruzie op het werk. Ruzie op het werk is erg vervelend. Het tast de sfeer aan. Het verstoort de voortgang van processen, productie, bedrijfsvoering en mensen hebben doorgaans last van ruzie. Als de ruzie blijft, kan het zelfs leiden tot verzuim of de ruzie kan erger worden, meer mensen raken. Maar aan de andere kant hoort het erbij. Conflicten op de werkvloer komen over al voor. Bij collega’s die samen werken, speelt wel eens wat. En vaak hoeft dat het werk niet te hinderen, misschien worden problemen doorgaans besproken en opgelost, maar soms lukt dat niet.En wat doet u dan?

Sommige mensen vermijden conflicten en andere zijn misschien te direct. Dit geeft bijvoorbeeld spanningen in vergaderingen. Of geroddel bij de koffieautomaat? Medewerkers die geen interesse in elkaar tonen of elkaar tegenwerken? Een slechte sfeer?

Tunnelvisie maakt conflict groter

Gedoe lost zich vaak niet vanzelf op. Integendeel. Vaak wordt het erger. Mensen krijgen tunnelvisie en beoordelen dat wat er gebeurt in het licht van de door ruzie en gedoe ontstane beelden van elkaar. Dit is vaak niet constructief en dit soort ontwikkelingen negeren, op zijn beloop laten lijkt misschien makkelijk, maar levert op den duur grotere problemen. Bovendien kan het ook  kosten met zich meebrengen als situaties leiden tot het maken van fouten, disfunctioneren en verzuim. Met mediation neemt u regie en kunt u problemen voorkomen.

Stel een vraag Ik wil een afspraak

Mediation is communicatie

Door te kiezen voor mediation, kiest u voor betere communicatie. Goede communicatie in lastige situaties vraagt aandacht, vaardigheden en balanceren. Een mediator kan u daarbij helpen. Mediation helpt mensen in gesprek en patronen te doorbreken. In mediation maken we de communicatie bespreekbaar. Stoppen met negeren en op zoek naar onderliggende oorzaken Wat vinden betrokkenen echt? Waarom zeg je wat je zegt? Wat houdt je bezig. In mediation hebben we gesprekken die er toe doen, maar altijd gericht en gekoppeld aan de praktijk van de werkvloer.

Vertrouwelijk en vrijwillig

Bij mediation bespreekt u in een vertrouwelijke setting wat ieders belangen en behoeften zijn. Er is ruime aandacht voor ieders verhaal. De mediator zorgt ervoor dat iedereen voldoende aan bod komt. De mediator gaat met deelnemers op zoek naar belangen en kijkt bij voorkeur ook naar gemeenschappelijke belangen. Als de belangen helder zijn, onderzoeken partijen met elkaar de mogelijkheden. Als mogelijke oplossingen in beeld komen, worden deze besproken, gewogen en komen deelnemers tot een uitkomst.

Een vereiste voor mediation is dat deelnemers zelf met elkaar in gesprek willen en hun best willen doen om een goed gesprek te hebben. Als dit geregeld is, is al een belangrijke stap gezet in een nieuwe richting.

Conflictwerk: specialist arbeidsmediation

Wilt u nu mediation inzetten omdat het gedoe op het werk steeds meer negatieve effecten heeft? Dat kan. Colette Govaars van Conflictwerk helpt u graag (weer) met elkaar in gesprek te komen. Colette  is een deskundig MfN-registermediator gespecialiseerd in arbeidsmediations. Zij heeft een persoonlijke stijl, is betrokken en resultaatgericht. Mediation van Conflictwerk kunt u snel regelen. U belt Colette Govaars. Als u wilt, ontvangt u binnen 24 uur een offerte en als u met de offerte instemt, kunnen afspraken snel gemaakt worden. Een afspraak is snel gemaakt. Het eerste gesprek is kosteloos. Bel vrijblijvend om de situatie door te nemen, zodat u vlot weer verder kunt.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Direct een offerte aanvragen?

Eerst meer informatie? Direct offerte