Arbeidsmediation in Friesland,

Over Conflictwerk

Mediator voor mediation conflict en arbeidsconflict in FrieslandConflictwerk is het bedrijf van mediator en communicatieadviseur Colette Govaars. Colette Govaars heeft  ervaring als bemiddelaar, mediator, communicatieadviseur bij de overheid, als docent communicatie en als journalist. Onderzoek en verbinding vormen de rode draad in haar loopbaan. Haar brede ervaring in het communicatieve werkveld maakt dat zij vanuit verschillende invalshoeken naar hetzelfde onderwerp kijkt. Van daaruit begeleidt zij partijen sinds 2012 in het verbeteren van de relatie en communicatie. Of in het beëindigen van de relatie. Colette Govaars is door de Mediation federatie Nederland (MfN) erkend registermediator.

Bel mij Mail mij

 

 

Via Conflictwerk bied ik resultaatgerichte werkvloer- en arbeidsmediation, overheidsmediation en hulp bij samenwerking. Dit doe ik door moeizame of verstoorde communicatie te analyseren en betrokkenen te helpen spanningen te ontrafelen en samenwerking te verbeteren. Vaak is er bij werkvloer of arbeidsconflicten sprake van miscommunicatie, tegengestelde beelden en gebrek aan vertrouwen. Dit zorgt voor wederzijds onbegrip. Binnen Conflictwerk, werk ik aan een verbetering van deze onderdelen. De relatie staat daarbij centraal. Als de relatie verbetert, kunnen betrokkenen het conflict doorgaans oplossen.

Erkennen is eerste stap

Medewerkers, leidinggevenden, directies of bestuurders die het moeizame gesprek met elkaar toch aandurven zijn bij Conflictwerk aan het juiste adres. Conflicten en spanningen horen bij werken en samenwerken. Erkennen van een conflict is de eerste stap naar verbetering. Mijn begeleiding is gericht op het behandelen van de actuele situatie. En heeft in de meeste gevallen een gunstig effect op het inzicht en de conflictvaardigheden van betrokkenen.

Aandacht voor communicatie leidt tot duurzame resultaten

Een universitaire communicatieopleiding en een mediationopleiding met de nadruk op de sociaal-psychologische invalshoek vormen de basis voor mijn aanpak. Een aanpak met vooral aandacht voor communicatie en interactiepatronen. Wat gebeurt er in de communicatie dat ervoor zorgt dat zaken niet lopen zoals u wilt en hoe kunnen we dit veranderen. Deze benadering levert doorgaans duurzame resultaten.

Stijl: betrokken, serieus en invoegend

Mijn mediationstijl laat zich omschrijven als betrokken, serieus en soms verrassend. Ik werk bij voorkeur minder regisserend en structureer en bewaak het proces. Als de situatie daarom vraagt, kan ik licht provoceren of humor gebruiken. Verder probeer ik zo veel mogelijk een ontspannen en ongedwongen sfeer te creëren, zodat de mediation maximaal resultaat opbrengt. Met Conflictwerk haalt u een deskundige, persoonlijke en betrokken mediator in huis, met verstand van communicatie en een veelzijdig netwerk.

Samenwerking en kwaliteit

mfnIn mijn bedrijf Conflictwerk, werk ik samen met collegamediators en andere gekwalificeerde dienstverleners, zoals een jurist, een psycholoog en een financieel deskundige. Ik maak onderdeel uit van het samenwerkingsverband CDK Mediation, sta geregistreerd in het MfN-register en werk volgens de richtlijnen van dit kwaliteitsregister: Mediators federatie Nederland. Daarnaast lever ik maatwerk en hecht ik waarde aan een persoonlijke benadering.

Bewaren

Direct een afspraak?

Neem nu contact op