Arbeidsmediation in Friesland,

Conflictwerk biedt mediation

Mediator bij moeizame communicatie

Mediation is een groeiende vorm van dienstverlening. Steeds meer organisaties en particulieren schakelen een mediator in bij moeizame communicatie of gevoelige kwesties. Er bestaat soms onduidelijkheid over wat mediation is. Veel mensen denken bij mediation aan de rijdende rechter. Maar wat is mediation nu precies?

Wat is mediation?

Mediation is een gesprek tussen mensen onder begeleiding van een onafhankelijke, deskundige en neutrale gespreksleider. Een mediator. In een mediation onderzoeken partijen met de mediator samen wat er aan de hand is en hoe zij constructief met de situatie om willen gaan. Het meest kenmerkende van mediation is dat partijen uiteindelijk zelf beslissingen nemen. Dit kan resulteren in een samen bedachte toekomstgerichte  aanpak. Maar ook tot een afscheid. De mediator begeleidt partijen om een en ander zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Mediator helpt luisteren

De mediator helpt partijen opnieuw naar elkaar te luisteren. Dat lukt doorgaans niet meer zonder onpartijdige derde. Partijen in conflict horen elkaar vaak niet meer. Maar willen zelf juist heel graag gehoord worden. Negatieve beeldvorming en emoties beinvloeden het helder denken en de redelijkheid.

Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk

Deelname aan mediation is vrijwillig. Partijen bepalen zelf wat zij wel en niet bespreken. U kunt ieder moment stoppen. Mediation heeft alleen zin als u partijen bereid zijn zich ervoor in te zetten. De mediation vindt plaats in een vertrouwelijke setting. Dat betekent dat partijen niet met anderen bespreken wat er in de mediation gezegd is. Mediation is vaak sneller en goedkoper dan een juridische procedure.

Ik heb een vraag Ik wil een afspraak

Mediator in Friesland

Colette Govaars werkt als mediator in Friesland, Groningen, Drenthe, de kop van Overijssel, en de het oostelijk deel van de Noordoost polder. Colette Govaars is geregistreerd MfN-mediator (voorheen NMI-mediation). Registermediators voldoen aan de vereisten van het beroepsregister.

Met mediation gaat u zelf, samen met de andere partij met uw conflict aan de slag. Gericht op de toekomst. De mediator begeleidt u hierbij. De mediator is neutraal en onafhankelijk. De mediator kiest geen standpunt en neemt geen beslissingen.

Mediation in Friesland?

Zoekt u mediation in Friesland? Neem dan contact op met Conflictwerk.

 

Ja, ik wil meer weten van Conflictwerk

Bel mij