Arbeidsmediation in Friesland,

Mediation in Wolvega, Oosterwolde en Oldeberkoop

Conflictwerk luistert naar uw arbeidsconflict

Conflictwerk luistert naar uw arbeidsconflict

Vorig weekend was ik met Conflictwerk aanwezig op de bedrijvenbeurs, BusinessContactdagen in Oldeberkoop.  Hier sprak ik met ondernemers en particulieren over samenwerkingsproblemen in organisaties, conflicten op de werkvloer en de inzet van mediation. Er waren bedrijven en bezoekers uit voornamelijk Weststellingwerf, Oldeberkoop, Wolvega en Oosterwolde, maar ook uit onder andere Heerenveen en Drachten.

We hadden interessante gesprekken over mediation en arbeidsconflict.

Wanneer mediation?

Ondernemers wilden bijvoorbeeld weten wanneer je nu precies mediation inzet. En wat de verschillen zijn met een juridische aanpak.
We spraken over de escalatieladder van Glasl. Dit model geeft het verloop van conflicten weer. En ik gaf aan dat de kans om er samen uit te komen groter is, als je mediation eerder inzet.  Je kunt ook mediation inzetten als er nog geen conflict is, maar wel moeizame communicatie. Hoe eerder hoe beter, zeg maar. Soms kun je in 1 of 2 gesprekken de verwachtingen van beide partijen helder krijgen en kunnen betrokkenen daarmee alweer verder.

Omgaan met conflict

Particulieren vroegen bijvoorbeeld naar hoe je als individu beter kunt omgaan met een conflict. Hoe kan ik mijn conflictvaardigheden vergroten.
We spraken onder andere over hoe je een vervelende boodschap op een prettige of acceptabele manier kunt brengen, zonder dat je dus direct een conflict veroorzaakt. Over hoe je goede feedback geeft, dus eigenlijk.

Filmpje: Conflictwerk op bedrijvenbeurs Oldeberkoop