Arbeidsmediation in Friesland,

Mediation bij vaststellingsovereenkomst

Wordt het een vaststellingsovereenkomst? U bent werkgever en u doet een aanbod? Of u bent werknemer en u kreeg of krijgt een aanbod? Het aanbod sluit niet aan. Of er wordt niet of “verkeerd” op gereageerd. Kortom, zo komt u er niet uit. Eisen lijken te ver uit elkaar te liggen. Of het gesprek, de afstemming verloopt moeizaam. Er zit niets anders op om mediation in te zetten, want u wilt er wel samen uit komen. U wilt de arbeidsrelatie snel en goed beëindigen, zodat u verder kunt met uw organisatie of met uw loopbaan of uw leven. Begrijpelijk. En mediation kan  hier inderdaad een bijdrage leveren.

Wat staat er in de vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst,  leggen werkgever en werknemer vast hoe zij uit elkaar gaan. Met welke afspraken en onder welke voorwaarden beëindigt u de arbeidsovereenkomst? Denk aan onderwerpen als, ontslagvergoeding, is het document ww en uwv-proof?, is er rekening gehouden met de fictieve opzegtermijn, werkt medewerker door of niet, zijn er vakantiedagen, wat is de eindafrekening?, worden er afspraken gemaakt over opleiding of outplacement?

Stel een vraag Ik wil een afspraak

Conflictwerk: specialist arbeidsmediation

Als het moeilijk is om dit gesprek te voeren, dan kan een mediator daarbij helpen. Colette Govaars van Conflictwerk is gespecialiseerd in arbeidsmediations. Zij heeft oog voor zowel de situatie van de werkgever als die van de werknemer en kent de context waarbinnen dit soort gesprekken plaatsvinden en afspraken worden gemaakt.

Als u kiest voor arbeidsmediation via Conflictwerk, starten we met afzonderlijke intakegesprekken. Daarna volgen een of meer gezamenlijke bemiddelingsgesprekken. In de mediation onderzoeken we met elkaar ieders wensen en belangen en de ruimte die er is. Uiteindelijk komt u tot afspraken die we opschrijven in een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst.

Als werkgever en werknemer de vaststellingsovereenkomst ondertekenen, is dit een juridisch bindend document. Daarom is het belangrijk het document altijd juridisch te laten controleren, voordat partijen tekenen. Partijen kunnen dat laten doen bij hun eigen juridische relaties. Of Conflictwerk kan een jurist of advocaat aandragen.

Waarom Conflictwerk?

Colette Govaars is een deskundig en MfN-gekwalificeerd mediator met specialisatie arbeid. Colette heeft een betrokken en plezierige stijl, is snel beschikbaar en hanteert gunstige tarieven. Maar het belangrijkste is dat zij goed luistert naar beide kanten en deelnemers helpt elkaar te horen, zodat u snel en tevreden tot duurzame eindafspraken komt. Een afspraak is snel gemaakt.

Direct een offerte aanvragen?

Eerst meer informatie? Direct offerte