Arbeidsmediation in Friesland,

Mediation bij verstoorde arbeidsrelatie

Een van de belangrijkste redenen voor ontslag is een verstoorde arbeidsrelatie. Als u het niet tot ontslag wilt laten komen, dan is mediation een goede, vaak effectieve ingreep. Want hoe is de verstoorde arbeidsrelatie ontstaan? En kunt u nog met elkaar om tafel of is de verwijdering te groot? Wilt u een poging doen?

Stel een vraag Ik wil een afspraak

Verstoorde arbeidsrelatie = communicatieprobleem

Vaak is communicatie een belangrijke oorzaak van een arbeidsconflict en verstoorde arbeidsverhouding. Verwachtingen over de werkzaamheden worden niet naar elkaar uitgesproken en er wordt onvoldoende geëvalueerd. Daardoor weten collega’s, werknemers niet of zij hun werk uitvoeren zoals leidinggevenden of collega’s verwachten. Wat veel voorkomt is dat er heel lang niets gezegd wordt en dat dan ineens de bom barst. Daarmee komt de kritiek voor een medewerker soms als een donderslag bij heldere hemel.

Mediation herstelt arbeidsrelatie

Mediation is bij uitstek geschikt om dit soort situaties aan te pakken. Zeker als betrokkenen zich willen inzetten voor verbetering. Vaak stellen zij als voorwaarde, dat hun verhaal ook gehoord wordt. En dat heel goed bij mediation. Dat is het uitgangspunt. Er is ruime aandacht voor de verhalen van deelnemers. Als mensen zich gehoord voelen, ontstaat ruimte voor het werken aan verbetering.

Resultaatgerichte werkwijze

Colette Govaars van Conflictwerk is niet alleen MfN-arbeidsmediator, maar ook communicatieadviseur en docent communicatievaardigheden. Zij werkt graag met u aan het herstel van de arbeidsrelatie. Aandacht voor communicatie en vaardigheden en een positieve houding is al een belangrijke eerste stap naar herstel. Colette heeft een prettige, toegankelijke stijl en resultaatgerichte werkwijze.

Wilt u een heldere offerte, een gratis kennismakingsgesprek of een snelle afspraak? Neem contact op.

Direct een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Eerst meer informatie?