Arbeidsmediation in Friesland,

Mediation bij ziekte of verzuim

Mediation bij ziekte of verzuim. Arbeidsconflicten hebben vaak ziekte en verzuim tot gevolg. Het kan gaan om veelvuldig verzuim of complex verzuim. En dat is niet altijd duidelijk. Verzuim wat eigenlijk veroorzaakt wordt door een arbeidsconflict kost een organisatie veel geld. Afdelingen noemen het soms hoofdpijndossiers, omdat ze niet weten wat ermee aan te moeten. En de werknemer hebben veel stress, onder andere omdat ze zich niet prettig bejegend voelen. Dat is beide zonde en niet de bedoeling. Een arbeidsconflict kan betrekking hebben op de inhoud van het werk, vervulling van de functie, de verhoudingen, hoe gaan mensen met elkaar om, de arbeidsomstandigheden of de arbeidsvoorwaarden. Misschien wordt salaris niet betaald?

Ziek door arbeidsconflict

Werknemers die zich ziek melden door een arbeidsconflict, krijgen van de bedrijfsarts meestal de ruimte om eerst even thuis te blijven. Dan kunnen ze afstand nemen. Maar daarna kan de bedrijfsarts mediation adviseren. Ziek thuis blijven lost niets op als het om een conflict gaat. De werknemer ervaart doorgaans veel stress van een arbeidsconflict. De organisatie ziet productieverlies, ziektekosten, vervangingskosten en invloed op sfeer op de werkvloer, invloed op andere medewerkers en de bedrijfscultuur.

Stel een vraag Ik wil een afspraak

Ziekte en verzuim kost geld

Veelvuldig en complex ziekteverzuim kost de werkgever veel geld, onder andere omdat de organisatie loon doorbetaalt en vervanging moet betalen. Maar er zijn meer kosten, die iedere keer anders zijn en verband houden met de aard van het werk en de aard van het verzuim. De werknemer ontvangt na een jaar verzuim 70% en gaat er dus ook financieel op achteruit.

Relatieherstel

Wordt verzuim veroorzaakt door of gaat het gepaard met een arbeidsconflict? Dan kan het verstandig zijn om een mediator in te schakelen.Een gesprek over ziekte in combinatie met verzuim kan namelijk heel moeilijk zijn. Zeker als de verhoudingen al niet al te best waren of als er iets gebeurd is of misschien als er juist iets niet gebeurd is. Juist bij ziekte is communicatie erg belangrijk. Het conflict negeren is meestal geen oplossing en maakt de kans op herstel vaak alleen maar kleiner.

Mediator gespecialiseerd in conflictbemiddeling

Een conflict lost niet vanzelf op en daarmee blijft het veelvuldig verzuim of het complex verzuim vaak in stand. Daarom is het raadzaam om in een aantal  gevallen een mediator in te schakelen. Een mediator is gespecialiseerd in conflictbemiddeling. En een arbeidsmediator heeft ook ervaring met conflict in combinatie met veelvuldig verzuim en complex verzuim. Een mediator zorgt ervoor dat het gesprek gevoerd kan worden in een veilige omgeving en dat betrokkenen hun belangen kenbaar kunnen maken. De mediator zorgt er ook voor dat deelnemers hun mening kwijt kunnen en dat zij de mening en belangen van de ander horen. Dat is belangrijk om daarna aan een oplossing te kunnen werken.

Herstel arbeidsrelatie

Met de inzet van Conflictwerk, werkt u aan herstel van de arbeidsrelatie en beperkt u de schade die het verzuim veroorzaakt. Colette Govaars van Conflictwerk is ervaren, betrokken en deskundig. Conflictwerk hanteert betaalbare tarieven, is snel en bij u en in de buurt. Zou mediation in uw situatie kunnen helpen? Vraag eerst een heldere offerte of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Direct een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Eerst meer informatie?