Arbeidsmediation in Friesland,

Wat zijn de kosten voor mediation?

Mediator voor mediation, conflict en arbeidsconflict in Friesland

De kosten voor mediation zijn relatief laag.

De kosten voor mediation bestaan uit een aantal
onderdelen:

-uurtarief
-reistijd- en reiskosten
-spreekkamer huur

Uurtarief mediation

Het uurtarief van Conflictwerk is € 140,- Veel mediations kosten ongeveer 3 tot 5 gesprekken. De gesprekken duren 1,5 – 2 uur. U kunt met de mediator afspreken voorlopig tot een bepaald bedrag te investeren. Bijvoorbeeld € 1500,- Als dat bedrag gehaald is, heeft u overleg over de stand van zaken en kunt u beslissen of en hoe u verder wilt. Op deze manier, komt u niet voor onverwachte kosten te staan. U houdt zeg maar regie op de mediation- kosten.

Bel mij Ik heb een vraag

Reiskosten en reistijd mediation

Voor afspraken op een locatie, die binnen een half uur bereikbaar is, reken ik geen reistijd. Is de reistijd meer dan twee keer 30 minuten, dan reken ik daarvoor de helft van het uurtarief. Houdt u daarnaast rekening met € 0,29 per kilometer.

De mediator werkt op locatie. Dat betekent dat er ook meestal sprake is van spreekkamer huur. De kosten voor deze ruimtes ligt tussen de € 30 en € 75 per afspraak.

Mediator kosten delen?

Het is gebruikelijk dat partijen kosten van mediation delen. De mediator vraagt u hoe u de kosten wilt verdelen. Bij een arbeidsmediation, conflicten op het werk, betaalt vaak de werkgever. Maar dit hoeft niet. Aan het begin van de mediation kunt u afspraken maken over de kosten.

Kosten mediation aftrekbaar

Soms vragen mensen of de kosten van mediation aftrekbaar zijn. Bedrijven schijnen soms de kosten voor mediation te kunnen aftrekken. Dit is echter afhankelijk van uw specifieke situatie. Informeert u hierover bij de belastingdienst.

Ik heb niet gehoord dat particulieren mediationkosten kunnen aftrekken. Het komt wel voor dat particulieren of bedrijven verzekerd te zijn voor mediation. Raadpleeg uw verzekering om te weten of u verzekerd bent voor mediation.

Mediator kosten zijn betrekkelijk

Mediation kost in de meeste gevallen minder dan

  • het uitvechten van het conflict voor de rechter
  • ziek personeel
  • het vervangen van personeel of
  • slecht presterende bedrijfsonderdelen
  • de gevolgen van reputatieschade

Wilt u een vrijblijvende offerte voor uw situatie?

Vraag een offerte aan